Binnenveringsmatrassen

Een binnenveringsmatras werd vroeger veel gebruikt als logeermatras, maar is de laatste jaren is dit matras wel bezig met zijn retour. Doordat de grondstoffen voor een matras met binnenvering, ook wel Bonellvering genoemd, goedkoop zijn, kunnen deze matrassen goedkoop aangeboden worden. Maar na de komst en ontwikkeling van de huidige pocketvering matrassen is het binnenveringsmatras wat minder populair geworden.

Maar nog steeds is een binnenveringsmatras geschikt om te gebruiken als logeermatras.

binnenveringsmatras

Binnenvering (ook wel Bonnell vering genoemd)

Voordelen van het binnenveringsmatras

pocketveren

Pocketveren (individueel verpakt)

  • Het grote voordeel van een binnenveringsmatras is dat ze goedkoop zijn. Dus je hebt voor weinig geld een matras met vering.
  • Matrassen die gemaakt zijn van metalen veren bieden in principe een goede ondersteuning van het lichaamsgewicht, of u nu zwaar of licht bent.

Nadelen van binnenverings matrassen

Een binnenveringsmatras heeft ook nadelen. Zo het gebeuren dat uw matras na een tijdje gaat kraken of piepen. Dit probleem komt niet voor als u een pocketvering matras heeft, omdat bij een pocketvering matras alle veren individueel verpakt zijn en individueel aan elkaar verbonden. De veren van een Bonellvering matras daarentegen zijn met een spiraalveer aan elkaar verbonden. Dit kan op den duur dus gaan kraken-piepen.

Conclusie

Een binnenveringsmatras is een goede optie wanneer u op zoek bent naar een goedkoop logeermatras, mits het matras niet dagelijks of intensief beslapen wordt.

Wilt u een binnenveringsmatras kopen? Kijk dan op MatrasFabriek.nl