Koudschuim matrassen

koudschuim matrassenWilt u een goed en comfortabel logeermatras, kies dan voor een koudschuim matras. Matrassen van koudschuim hebben vele voordelen ten opzichte van de goedkope polyether matrassen. Op deze pagina leggen we uit waarom koudschuim matrassen zo geschikt zijn. Alle informatie over koudschuim matrassen komt van MatrasFabriek.nl.

Voordelen van koudschuim matrassen

Zoals we hierboven al even benoemen, koudschuim matrassen hebben vele voordelen, deze hebben we hier opgesomd.

  • Koudschuim matrassen geven een comfortabel ligcomfort.
  • Geen/nauwelijks kuilvorming
  • Koudschuim heeft van zichzelf (door het productieproces) een open celstructuur, wat ervoor zorgt dat het matras goed ventileert. Hierdoor zal het matras lekker koel aanvoelen en kan uw lichaamsvocht en warmte goed afgevoerd worden.
  • Koudschuim matrassen hebben een lange levensduur, een goed koudschuim matras gaat meer dan 10 jaar mee.

Nadelen van koudschuim matrassen

Een koudschuim matras heeft eigenlijk geen nadelen, maar het kan zijn dat u de prijs als nadeel ervaart. De prijs van koudschuim ten opzichte van polyether ligt hoger.Echter is koudschuim wel een betere investering aangezien koudschuim matrassen langer mee gaan en beter ligcomfort bieden.

High Resilience schuim matrassen

Koudschuim matrassen hebben hun naam te danken aan het productieproces van koudschuim. Het woord ‘koudschuim’ is namelijk afgeleid van ‘cold cure moulding’ wat zoiets betekent als koud in een mal gegoten. Met andere woorden, de naam heeft niets te maken met dat het koud zou aanvoelen, maar dus dat het schuim in koude mallen gemaakt wordt zonder het te verhitten (wat dus wel gebeurd bij bijvoorbeeld polyether).

Koudschuim matrassen worden ook wel High Resilience schuim matrassen genoemd, matrassen met een hoge veerkracht. U zult op websites ook vaak de afkorting van High Resilience tegenkomen, namelijk HR.

Meer weten?

Wilt u meer weten over koudschuim matrassen of over andere soorten matrassen? Kijk dan op MatrasFabriek.nl