Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen zijn in principe de nét wat betere variant binnen de matrassen met metalen veren erin: alles net wat beter, zo is ook het ligcomfort beter en doordat een pocketvering matras uit individueel verpakte veren beschikt, is de lucht- en vochtventilatie optimaal bij pocketvering matrassen.

pocketvering

Pocketvering matras (veren zijn individueel verpakt)

Alleen de prijs van een pocketvering matras kan men als nadelig beschouwen, de prijs van een pocketvering matras ligt namelijk wel hoger dan het meer traditionelere binnenveringsmatras.

Belangrijk om te weten over pocketvering matrassen

Het is belangrijk om te weten dat een pocketvering matras altijd bestaat uit 2 verschillende delen:

  1. De kern. Deze kern bestaat uit, de naam van het matras zegt het al, uit pocketveren. Dit zijn allemaal individueel in een zakje verpakte metalen veren. Deze veren zijn verpakt in een zakje om schuren, kraken en piepen tegen te gaan.
  2. De afdeklaag. Een pocketvering matras heeft altijd een afdeklaag. Deze afdeklaag zit aan beide kanten van het matras, dus een pocketvering matras is keerbaar. De meest voorkomende afdeklagen zijn polyether (comfortschuim), latex, traagschuim, en koudschuim. Het type afdeklaag bepaald in verre mate het comfort van het matras.

Voordelen pocketvering matrassen

De grootste voordelen van matrassen met pocketvering op een rij:

  • Een pocketvering matras is duurzaam en gaat langer mee dan bijvoorbeeld polyether matrassen en binnenvering matrassen
  • Een pocketvering matras heeft vaak verschillende comfortzones, waardoor het matras comfortabel aanvoelt.

Nadelen pocketvering matrassen

Een nadeel van pocketvering kan zijn dat (afhankelijk van het aantal pocketveren) een pocketvering matras een vrij grote investering kan zijn.